Rondje Noord-Holland

Voor iedereen die wel (weer) eens op zee wil varen maar niet te ver uit de kust!

De start van het Rondje NH is aansluitend op de afsluiting van het Openingsweekend in Haarlem. Heb je lekker een paar dagen op de mooie Nel gevaren mag je nu eindelijk wat zeemijlen maken.

We starten zondagochtend vroeg om op tijd de brugopening van 09:30 in de snelweg A9 te pakken. Hierna varen we door naar IJmuiden en gaan door de zeesluis richting marina. Vanaf hier is het 35 Nautische mijlen naar de KMJC in Den Helder, dat lijkt een eind maar door de vloedstroom gaat dat precies in 1 getij als de wind niet te ongunstig is. De volgende ochtend vertrekken we richting Den Oever en bevaren daarbij 2 geulen in de Waddenzee (Malzwin en Visjagersgaatje). In Den Oever gaat de brug in de Aflsluitdijk voor ons open en schutten we van zout naar zoet water. We vervolgen onze route met Enkhuizen als doel. Hoewel het rondje nog niet volgemaakt is beeindigen we die in Enkhuizen met een gezamenlijke maaltijd in een restaurant. De volgende ochtend gaat namelijk iedere boot (liefst groepsgewijs) naar de thuishaven: oversteken naar Friesland of door richting Urk/Ketelmeer of het Markermeer op richting Amsterdam.

Zorg dat je boot goed in orde is en dat je over een marifoon beschikt. De planning is zondag (21) naar Den Helder, maandag (22) in Enkhuizen en dinsdag (23) de thuishaven. Bij een verwaaidag schuift alles een dag op.

Piet Smit
Samurai / Kolibri 660

.

Evenement eigenschappen

Datum Evenement: zondag 21 mei 2023 0:00
Einddatum evenement: woensdag 24 mei 2023 0:00
Max. aantal Onbeperkt
Geregisteerd 5
Organisator Piet Smit
Locatie Haarlemsche Jachtclub (de Mooie Nel)
Login om te registreren
Deel dit evenement
 
 

Aankomende evenementen

Zeelandweek in een ander jasje
zaterdag 22 juli 2023 0:00
Paard van Marken Trofee
vrijdag 01 sept 2023 19:00
Algemene ledenvergadering
woensdag 01 nov 2023 0:00
Ga naar boven