47ste Algemene Ledenvergadering

Beste leden, ereleden en donateurs van de VKZ,

Het zeilseizoen is voor de meeste van ons ten einde. Een enkeling laat de boot in het water overwinteren en kan nog genieten van een paar mooie dagen, sommige van ons zeilen de winter door in de kolibriklasse op de Kaag maar voor de meeste is het tijd om de klussenlijst ter hand te nemen en de nodige liefde in de boot te stoppen.
Het was een mooi seizoen, grillige winden, koude momenten maar ook heerlijke zomerse avonden en voldoende zwem en bbq gelegenheden, zelf hebben wij met de kinderen een aantal zeer mooie tochten mogen maken, kortom een heerlijke Hollandse zomer.

Het weerbeeld van afgelopen zomer spiegelde zich ook in de evenementen, de wadden- en de frieslandweek kregen voor het eerst sinds een aantal jaren weer vorm, maar helaas kreeg de marine de sluitingswedstrijden niet rond en ook de PMT moest wegen weersomstandigheden de ijskast in.

Kortom voldoende stof om over te praten en dat doen we dan ook graag op zondag 26 november tijdens de  47ste algemene ledenvergadering 2017 van de Vereniging van Kolibrizeilers.

Klik hier voor de agenda van de ALV 2017

Deze wordt voor de derde keer op rij gehouden in:
Restaurant Boathouse
Noorderplassenweg 150
1316 VV Almere

Op de agenda staat het Huishoudelijk reglement ter stemming aangeboden, deze heeft u enkele weken geleden via de mail ontvangen. Als aanvulling in dit reglement zou het bestuur graag nog het zeilteken van de nieuwe Kolibri 6.5 willen opnemen. Daarnaast besteden we aan het begin van de vergadering aandacht aan de gang van zaken rondom het bestuur, doen we uiteraard uitvoerig verslag van de evenementen en kijken we vooruit naar het komende jaar.

Naar aanleiding van het succes van afgelopen jaar, nemen we ook dit jaar het initiatief van Andre Bal weer ter hand en organiseren we in de pauze een ruilbeurs. Zie de gedachten hoierover onder aan deze mail! Daarnaast zal tijdens de pauze en na afloop van de vergadering de VKZ winkel aanwezig zijn, voor al uw vlaggen, mokken, petjes en polo’s.

Na afloop van de vergadering is er weer gelegenheid tot het befaamde stamppotbuffet, de eigen bijdrage voor het buffet is dit jaar vastgesteld op slecht 10 euro per persoon. De ideale manier om nog even gezellig met elkaar na te tafelen en te praten.
Vergeet u a.u.b. niet bij aanmelden eventuele dieet wensen door te geven!

Laat u ons even weten of u komt? Ook afmelden wordt erg op prijs gesteld…
Opgeven kan via de site of via de mail graag uiterlijk 19 november, vermeld u svp met hoeveel personen u komt en of u mee blijft eten!

Namens het bestuur,

Chiel Van Oppen

Programma jaarvergadering zondag 26 november a.s. te Almere

13.00     Ontvangst met koffie/thee
13.30     Opening van de vergadering
15.00     Sluiting van de vergadering
15.30     Presentatie
17.00     Borreluurtje
18.00     Gezamenlijke maaltijd


Locatie:
De vergadering wordt gehouden in Restaurant Boathouse, Noorderplassenweg 150, 1316 VV Almere.

Routebeschrijving:
Met de auto: Komende vanaf de A6 afrit 3, Almere-stad West. De N702/Hoge Ring blijven volgen tot de stoplichten bij het boord “Noorderplassen Oost”. Hier linksaf de Noorderplassenweg op. Het parkeerterrein van Boathouse bevindt zich aan het eind van de Noorderplassen weg.
Met het openbaar vervoer: Boathouse is met het openbaar vervoer wat moeilijker bereikbaar (ca. 15 minuten lopen vanaf de dichtstbijzijnde bushalte). Treinstation Almere Centrum is echter vanuit het hele land goed bereikbaar en van het station is het ongeveer 5 minuten met de auto. Wil je met het openbaar vervoer komen en vanaf het station Almere opgehaald worden, dan kunnen we wat organiseren. Geef dit dan tijdig aan bij het bestuur.

Stamppot buffet:
De bijdrage voor deze maaltijd bedraagt € 10,-- per persoon exclusief drank.
Verzoek om de eigen bijdrage voor de maaltijd graag gelijktijdig met de aanmelding over te maken op NL56 RABO 0149 1870 84 t.n.v. VKZ te Zaanstad

Ruilbeurs: (tekst door André Bal)
Veel Kolibrizeilers hebben er last van: hamsteren - spullen aan boord verzamelen waarvan je denkt dat kan ooit nog wel eens van pas komen. In de loop der jaren ben je dan van twee reserveharpjes naar zes tot zeven harpjes gegaan en je sleept steeds dat oude grootzeil in de bakskist mee - handig als reserve .
Maar ook slepen we eindeloos veel gereedschap mee. Zo had ik jaren lang een bankschroef aan boord die ik dit jaar voor het eerst heb thuisgelaten. Toen ik de schuur ging opruimen, kwam ik daar nog een paar luchthappers tegen en nog zo het een en ander.

Het probleem is dan vaak: “Tja, zonde om weg te gooien. Misschien kan ik er iemand nog een plezier mee doen”. Maar het komt er maar niet van.

NU KAN JE WAT MET AL DIE SPULLEN. NEEM ZE MEE NAAR DE VKZ- JAARVERGADERING!

We proberen daar een paar tafels te regelen waar jij je overbodige spullen kan uitstallen. Plak er van te voren een klein stickertje op met je naam of initialen en een bedrag dat je er voor wil hebben. Het is geen verkoopbeurs waarvan je moet verwachten dat je wat kant verdienen, maar het gaat om delen, wat bij de één overbodig is, kan een ander echt gebruiken.

Op twee manieren kan ook jij je spullen alvast in de etalage zetten. Elk lid mag jaarlijks een gratis advertentie op de website zetten. Maak je lijstje , maak er een paar foto's van en adverteer op de website. Via de facebook-pagina kan je natuurlijk ook je overbodige spullen te kijk zetten.

En om het afrekenen te vergemakkelijken; neem een paar tientjes en wat kleingeld mee om gelijk af te kunnen rekenen.

Ik zie het voor me: blije gezichten - voor de één weer ballast kwijt en de ander omdat die nu net die schroeven heeft gevonden die werden gezocht.

Evenement eigenschappen

Datum Evenement: zondag 26 nov 2017 13:00
Einddatum evenement: zondag 26 nov 2017 20:00
Max. aantal Onbeperkt
Geregisteerd 11
Sluitdatum zaterdag 25 nov 2017
Organisator Bestuur
Locatie Restaurant Boathouse Almere
Login om te registreren
Deel dit evenement
 
 

Aankomende evenementen

47ste Algemene Ledenvergadering
zondag 26 nov 2017 13:00
Ga naar boven