Solovaren - Voorbereiding op praktijkweek

Solovaren is een nieuw evenement op de VKZ kalender. Speciaal voor zeilers die twijfelen of solovaren iets voor hèn is en een beetje hulp kunnen gebruiken maar ook voor kolibristen die reeds solozeilen en wat extra tips en trucs willen oppakken. Deze 1-daagse bijeenkomst is ter voorbereiding van zeiler en boot op de praktijkweek die gehouden wordt in juni.

Varen met bemanning is heel leuk en vooral gezellig; solovaren daarentegen is een totaal andere beleving van de zeilsport. Denk niet dat solozeilers ALTIJD alléén varen, nee, het is een keuze die je per vaartocht maakt en soms ingegeven wordt doordat je bemanning niet mee kan varen op het moment dat jij juist wel wilt varen.

Op deze dag ga ik een aantal aspecten van het solovaren behandelen zoals: wat kun je verwachten, waar moet je rekening mee houden, hoe bereid ik mezelf voor, wat is er anders bij de handelingen aan boord, hoe maak ik mijn boot geschikt voor solovaren etc. Daarnaast kun je al je vragen stellen.

Loop je al een tijdje met de gedachte om solo te gaan varen maar twijfel je over je eigen boot en vaardigheden? Dan is dit evenement bedoeld voor jou! Na deze dag heb je voldoende informatie om de beslissing te maken of je wilt gaan solovaren.

Evenement eigenschappen

Datum Evenement: zaterdag 07 apr 2018 10:00
Einddatum evenement: zaterdag 07 apr 2018 0:00
Max. aantal Onbeperkt
Geregisteerd 0
Organisator Piet Smit
Locatie Ouderkerk aan de Amstel
Login om te registreren
Deel dit evenement
 
 

Aankomende evenementen

Extra ALV, lezing en werfbezoek
zaterdag 24 feb 2018 10:30
Solovaren - Voorbereiding op praktijkweek
zaterdag 07 apr 2018 10:00
Waddenweek
zaterdag 28 apr 2018 0:00
Ga naar boven