Elcipse1Spannend was het wel, 100 mijl varen aan een stuk.

Vorig jaar zijn we met de Kolibriclub vanuit Duinkerken  overgestoken naar Dover en via Ramsgate naar Gravelines weer teruggekomen, allemaal dagtochten.

De SSR IJmuiden-Lowestoft is wel even wat anders. Ondanks dat het een prestatietocht is zorgde het wedstrijdelement voor de nodige spanning en rivaliteit. We startten ’s-morgens even na 8 uur met weinig wind uit de goede hoek en al gauw kon de spinnaker erop. Bijna de hele tocht konden we de spinnaker laten staan en even voor 5 uur de volgende dag waren we in Lowestoft. Omdat het nog donker was konden we de haveningang moeilijk vinden en omdat het lagerwal was gaf dit ook wel wat spanning. We werden onthaald op een welkomstborrel op het schip van Bert Knoops die net voor ons aangekomen was, erg fijn. Met een voldaan gevoel konden we gaan slapen. Het diner in clubhuis RN&SYC was goed verzorgd en gezellig en bij de prijsuitreiking bleek dat we als 3e gefinished waren! Elcipse3De terugreis met vertrek om 9u15 begon minder voorspoedig met weinig wind uit de verkeerde hoek zat en na verloop van tijd konden we rechtstreeks naar IJmuiden koersen. Tegen zonsondergang konden we een uur lang genieten van drie bruinvissen die met ons mee zwommen en rare capriolen uithaalden. De volgende ochtend om 6 uur werd het dicht van de mist, het getoeter van de misthoorns van de grote schepen was spannend maar zonder problemen kwamen we om 14 uur de haven van IJmuiden binnen.

Moe maar voldaan kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement met een leuke groep Small Shippers, we hebben een heel leuk weekend gehad. Dank aan  Simon en Eli voor de organisatie.

Piet van der Burg en Fred van Mourik Kolibri 660 ECLIPSE

Zie ook het filmverslag op YouTube

 

 SSR uitslag 2012