Winterwedstrijden 2011-12 op de Kagerplassenfoto_6

Zondag 13 november 2011 het weer kon niet mooier, onbewolkt een lekker zonnetje en een lekker briesje uit oostelijke richting.

Van de 8 kolibri,s hadden zich er 2 afgemeld, Bart Begemann voelt zich nog steeds niet goed genoeg om te gaan zeilen en zijn broer Dokus was verhinderd, reden genoeg voor Bart om zijn Flye Away niet te water te laten. Stef de Haas was met kiespijn naar de tandarts gegaan, dit werd een zenuwbehandeling en zaterdagavond was dit nog steeds ontstoken, hij had pijn en voelde zich groggy en kwam niet zeilen. Jammer want het was één van de mooiste winterwedstrijddag van de 27 jaar dat ik hier aan mee doe. Bert 1 de oudste onder ons zou alleen gaan zeilen omdat zijn fokkenmaat een ontstoken vinger had, maar Bart Begemann, hij kon het niet laten, kwam toch kijken, hij leende een dikke jas en heeft beide wedstrijden met Bert meegezeild, hij heeft er geen spijt van gehad.

De 1e wedstrijd:

Wij konden met Polleke direct de kop pakken en die hebben we niet meer afgestaan, Pim met zijn Kollibri Komt Overal, die kwam nog wel een paar keer dicht bij maar die plaagstootjes die kon Appie goed pareren., later heeft Leo de 2e plaats overgenomen.
De finish was 1 Polleke 2 Solong 3 Kolibri Komt Overal.

De Kaag is een prachtig water om wedstrijden zoals deze te varen, alleen het wedstrijdcomité kan je het wel eens moeilijk maken met de te varen route zoals gisteren. Vanaf de laatste boei naar de finish kon je linksom een eiland en je kon rechtsom dat eiland. Rechtsom dan kon je eerst voor de wind blijven varen en het laatste stuk kruisen naar de finish. Je hebt dan alleen wat meer last van bomen en struiken die op de oever staan. Linksom dan moest je direct kruisen en met ruime wind naar de finish, je had dan wel meer open water.
Op de site www.afstandmeten.nl heb ik later uitgemeten dat linksom 130 meter langer is. Wij kozen voor linksom, Leo en Pim die lagen iets achter die kozen voor rechtsom, dat moeten de zeilers die achter liggen altijd doen, iets anders doen dan je voorganger. Het pakte voor ons goed uit wij hadden vrij vaarwater, geen last van andere boten en we liepen zelfs iets verder uit.

De 2e wedstrijd:

Weer pakte Polleke direct na de start de koppositie, maar dit keer bedreigde Leo ons veel meer dan in de eerste wedstrijd, hij lag zelf een keer op de eerste plaats maar gelukkig voor ons hebben we 1e plaats door een hele goede slag in het kruisrak weer terug kunnen pakken, de finish van de eerste 3 was eender als van de 1e wedstrijd. Bert Pronk met de Rocketeer deed de 2e wedstrijd niet mee.

Appie heeft goede zaken gedaan en staat nu na 4 wedstrijden fier op de 1e plaats.

Na de wedstrijd was het weer aftuigen, mast strijken en prijsuitreiking. Met een opkomende mist, een ondergaande zon en ganzen die in V-vorm hoog boven je gakkend overvlogen zijn we naar de kraan gevaren.

Wat was het weer een prachtige dag, een krent in de pap, ik hoop dit nog veel jaren vol te houden en als ik naar Bert v.d Wal kijkt dan is dat ook mogelijk, alleen Appie die heeft 2 zonen en ik denk, dat als die wat groter zijn, dat zij mijn plekje op gaan eisen.

Wij hebben de boten gezamenlijk weer uit het water getakeld, op de trailers gezet en afgedekt en moe maar voldaan weer naar huis gegaan. (van Bert gepikt)
Zie ook www.kwvdekaag.nl
Hieronder nog een fotoimpressie:

.