Winterwedstrijden op de Kaag zondag 4 maart 2012Leo zingt het openingslied .....

Zondag 4 maart 2012 inhaalwedstrijden voor de 2 wedstrijden van februari die niet doorgingen. Het schaatsen was prachtig maar het mag nu toch ook weer lente worden en lekker warm zodat we weer in een zwembroek kunnen gaan zeilen.

Geconcentreerd prepareren ...Het weer was fris met een windje kracht 3 a 4 bft  en het neigde te gaan regenen maar tijdens de wedstrijden bleef het droog, de zeilen konden weer droog opgeborgen worden en daarna, we waren al weer in de haven, ging het echt regenen. De meeste boten bleven in het water omdat volgende week de laatste wedstrijden van het winterseizoen gevaren worden. Eli van den Broek die was in Stockholm en kon dus onmogelijk meedoen, jammer want het was een prachtige dag en als je mee doet dan kan je altijd een goed plaats halen en stijgen in het klassement.

Een zeiler kijkt altijd naar boven .....De 1e wedstrijd

Appie Gordijn nam na de start de kop en hij was ook nummer 1 bij de eerste 3 boeien, daarna in het voordewindse rak kwam hij tussen de schepen die in groep 2, de kajuitklasse die 5 minuten voor ons gestart is. Het was best moeilijk om daar tussen grote spinakers je weg te vinden en voor de wind door de doorgang wist Leo met Jurgen Schrier aan het roer bij de 4e boei de koppositie van Appie over te nemen. Appie en ook Pim van den Brink probeerde van alles maar Leo bleef aan kop werd 1e , Appie 2e en Pim 3e.

 

 

  

 

 

 

De 2e wedstrijd

Weer leek het er op dat Leo aan de haal ging maar Appie wist, door na de 1e boei snel over stag te gaan de betere wind te vinden en kwam als 1e bij de 2e boei. Weer ging het voor de wind door de doorgang en kwamen in het spinaker veld van de kajuitklasse terecht, nu kon Appie wel voor blijven. Leo ging met Jurgen aan het roer in de fout door, dacht hij, achterom een kajuitboot te varen maar hij ramde deze kajuitboot zowat midscheeps. Gelukkig had Leo geen schade, de kajuitboot had wel een klein gaatje hoog boven de waterlijn en beide schepen konden de weg vervolgen, toch geloof ik dat dit niet goed was want Leo had zeker 1 of 2 strafrondjes moeten draaien. Later in het kruisrak kwam Leo Bert van der Wal tegen die hem in een loefgevecht een eind van zijn goede weg bracht en Pim v.d. Brink aan de 2e plaats hielp. Bert van der Wal zeilde deze keer niet met zijn zoon als fokkenmaat  maar met Gezinus Hummel die helemaal uit Friesland kwam om op onze Kaag met Bert mee te varen. Uitslag van deze wedstrijd: 1e Appie, 2e Pim en 3e Leo.Minimaal 150 jaar ervaring ...

Volgende week de laatste wedstrijden, Appie staat nu bovenaan en ik denk niet dat dit nog gaat veranderen.

Voor de totaalstand en aanvullende informatie zie de site van de Kaag, www.kwvdekaag.nl

Ik heb geen foto's gemaakt maar gelukkig heb ik van Pim een paar foto's met bijschrift gekregen die ik u niet onthouden wil.

Thijs Hoogland aan boord bij Appie Gordijn op de Polleke