kolibri-foto-11-3-12Thijs heeft boeiende verslagen gemaakt over de voorhoede van de afgelopen winterwedstrijden met prachtige foto’s, maar ook in de achterhoede was het spannend. Sinds 2 jaar doen wij mee met de winterwedstrijden.

“Wij” zijn: Koen van inmiddels 15 jaar, Jelle (12 jaar) die sinds kort mee doet, en ik als schipper (zie bijgaande foto). Thijs heeft mij destijds nog geadviseerd tot het kopen van onze Kolibri 560 (de Rocketeer) en toen ook aangeraden met de wedstrijden mee te doen (winterwedstrijden en zomeravondwedstrijden op de Kaag), omdat je daar veel van leert en het gewoon ook leuk is om mee te doen.

Dan nu de afgelopen wedstrijd van 11-03 jl.: de start was goed, maar de snelle jongens namen al  spoedig  een forse voorsprong (ik ben er nog steeds niet achter hoe zij dat toch doen?!). De achterhoede werd gevormd door Eli, Stef en ondergetekende. Ik had met Koen en Jelle afgesproken dat we nu misschien kans maakten om eens geen laatste te worden. Uiteindelijk lieten we na de 1e wedstrijd 2012-Jelle12-schaatsen-winterzeilen 055Stef en Eli achter ons (Eli had een achterstand van maar enkele meters). Na de lunch de 2e wedstrijd, waarbij we zelfs 3 kolibri’s achter ons lieten, nl. die van Stef, Eli en Bert van der Wal (zie bijgaande foto).  Dat was een geheel nieuwe ervaring en dat smaakt natuurlijk naar meer!

Naast de voor ons goede klassering was het weer een prachtige dag en heb ik veel lol gehad met m’n beide zonen. We zijn zo enthousiast dat we ons hebben opgegeven voor de Zeelandweek van 14-07 a.s., maar dan om lekker te toeren.

Bert Pronk