winterz  (8)Zondag 14 oktober zijn de winterwedstrijden op de Kaag van start gegaan.


Een select groepje van 8 kolibri’s waren aanwezig waaronder Harry Sistermans die dit jaar voor de eerste keer mee doet. Er was mooi weer voorspeld en er zouden 2 wedstrijden verzeild worden. Het mooie weer was er niet maar er was wel voldoende wind, af en toe vielen er behoorlijke regenbuien die soms neigden naar hagel en de temperatuur was ook niet comfortabel, toch scheen de zon af en toe en waren er heel mooie luchten. Maar als je een wedstrijd zeilt en je wilt winnen dan deert dat je allemaal niet en merk je eigenlijk maar weinig van het weer. De wind die is belangrijk, die heb je nodig en die wisselde vaak in kracht en van richting.

 

De 1e wedstrijd, ik ben weer zoals vanouds fokkenist bij Appie Gordijn op de Polleke. Onze start was scherp en ik dacht het zou wel eens te vroeg kunnen zijn, er waren geen geluid of vlagsignalen dus wij zeilden rustig door. Wij waren als 1e bij de eerste boei  en konden tot aan de finish de koppositie behouden. Mooi werk een 1e plaats voor de eerste wedstrijd.

De 2e wedstrijd, weer een prachtige start van de Polleke en wij konden rustig een voorsprong gaan uitbouwen. In de 2e ronde kwamen door een windschifting onze opponenten weer heel dichtbij, maar Appie wist deze aanvallen met gemak af te slaan en we gingen wéér als 1e over de finishlijn. Goed werk van Appie bij de start van het nieuwe seizoen, 2 eerste plaatsen.

Fotoimpressie:

Bij de prijsuitreiking kwam de teleurstelling, allebei de wedstrijden waren we te vroeg gestart en in het regelement stond dat bij te vroege start er geen seinen zouden worden gegeven maar dat je een 3% tijdstraf krijgt. Dit resulteerde voor ons in een 2e en 3e plaats voor deze 2 wedstijden en onze grootste concurrent,  Leo Loman, behaalde wel 2 eerste plaatsen. Voor de volgende wedstrijden zal er bij een te vroege start wel signalen worden gegeven maar dit resultaat blijft staan. Leo heeft goede zaken gedaan en het zal voor Appie moeilijk worden om dit jaar, net eender als verleden jaar, de winterwedstrijden te winnen.

Voor de totaal uitslag zie de site van de Kaag www.kwvdekaag.nl  

Thijs Hoogland