winterzeilen 3 maart 2013 006Het schiet niet op met het verslag van afgelopen zondag er waren inhaalwedstrijden, dat heeft te maken met de vorstperiode die we gehad hebben. Dat het niet opschiet komt ook door de minimale deelname van afgelopen zondag, slechts 3 kolibri’s gingen van start. 

1. Bart Begemann met zijn vaste fokkenmaat Henk van Veen op de Fly Away

2. Leo Looman was er ook niet, hij was ziek maar hij heeft wel gezorgd dat zijn boot So Long van start ging met Jurgen Schrier en vader Ton Schrier

3. Appie Gordijn met Thijs Hoogland op de Polleke.

Jammer van die boten die niet mee deden maar wel verklaarbaar, het heeft te maken met verkoop van een boot, de Hiswa voorbereidingen door Pim en Eli en Koen de zoon van Bert Pronk vierde zijn verjaardag. Bert van der Wal is overleden, die missen we allemaal heel erg, het is vreemd op het water zonder Bert.

De 1e wedstrijd werd gewonnen door de familie Schrier, 2e werd Bart en 3e werd Appie.
De 2e wedstrijd stuurde ik, Appie is een veel betere fokkenmaat dan ik, daardoor werd de Polleke 1, de familie Schrier werd 2e en Bart 3e.


Komende zondag 10 maart is al weer de laatste wedstrijddag, Leo Looman kan niet meer verliezen hij is de nieuwe winterkampioen.

Omdat Bert van der Wal ongeveer 25 jaar heeft meegedaan aan de winterwedstrijden op de Kaag, kreeg ik van het wedstrijdcomité gelegenheid om Bert te gedenken, hieronder vindt u mijn toespraak:

Bert van der Wal is op 18 februari overleden.

Bert was onze oudste kolibrizeiler hij is in november 85 jaar geworden, hij zeilde bijna 40 jaar met zijn Aqua Vite en hij heeft ongeveer 25 jaar meegedaan aan de winterwedstrijden op de Kaag.

Het was een goede zeiler die alle prijzen in de kolibriklasse wel eens heeft gewonnen. Hij gaf tijdens een wedstrijd nooit op, als hij wel eens een verkeerde slag maakte, dan kon hij die met de volgende ronde weer goed maken met een gouden slag, hij bleef vechten tot over de finish, hij zeilde  altijd eerlijk.

Na de wedstrijd was hij een heel vriendelijke aardige vent die over van alles mee kon praten. Iedereen hield van Bert.

Vorig jaar is er een tumor in zijn buik ontdekt maar dat heeft hem er niet van weerhouden om toch in te schrijven voor deze winterwedstrijden. Het leek ook goed te gaan, vorig jaar nog alle wedstrijddagen mee gedaan, maar voor de januari wedstrijd kreeg ik een mailtje dat hij zich niet lekker voelde en dus niet kwam en de wedstrijd van februari ging helemaal niet, hij had pijn en voor het eerst de strijd opgegeven.

Maar hoe dan ook 85 jaar worden en tot die tijd kunnen doen wat je wilt dat is een geschenk. Bert het zeilen in de kolibri zal anders zijn omdat jij er niet meer bij bent, wij zullen je missen.