Search

Kolibri 1100

Technische gegevens

Lengte o.a. 11.15 m / 11.60 m
Lengte w.l. 9.5 m
Breedte 3.65 m
Diepgang 1.00 tot 2.35 m
Ballast 3100 kg
Waterverplaatsing 7000 kg
Grootzeil 46 m²
Fok 29.5 m²
Doorvaarthoogte toptuigage 17,50 m
Doorvaarthoogte 7/8 tuigage 18,50 m

Beschrijving door Kolibriwerf

De Kolibri 1100 is een ruim zeiljacht waar veiligheid, comfort en snelheid voorop staan…

Het vlaggeschip van de Kolibri-lijn. Een jacht op basis van de Van de Stadt 37 FORNA en 38 HELENA. Voldoend aan de zwaarste eisen en daardoor oceaanwaardig. Ruime eigenaarshut, gastenhut en vooral veel bewegingsruimte zijn essentiële kenmerken van het interieur. Ruime kuip en eventueel vaste buiskap maken het leven bovendeks aangenaam. Ook als het klimaat eens niet meewerkt. Het perfecte ontwerp maakt het jacht geschikt voor snelle en desnoods lange oversteken. Als u kiest voor hefkiel of kielmidzwaard met dubbel roer is zelfs droogvallen geen probleem meer. Leverbaar in klassieke vormgeving als type Helena of modern als Forna.


De Kolibri 1100 heeft een moderne rompvorm en een ver doorlopende kajuit. Hierdoor is er veel ruimte in het jacht. Voorin het jacht vinden we een ruime 2-persoonshut met stahoogte. Aangrenzend vindt u de hoofdkajuit met een salon voorzien van hoekbank en een langsbank. Beide voldoende lang om zelfs als slaapplaats te kunnen dienen. Verder naar achteren, dichtbij de ingang is de ruime kombuis geplaatst. Langsscheeps het cardanische kookstel met oven en dwarsscheeps het aanrechtblad met spoelbak(ken) en een koelruimte. Hiertegenover de royale navigatietafel. Ook deze is dicht bij de ingang geplaatst. Veel ruimte voor instrumenten onder het gangboord. Direct naast de kajuitingang aan stuurboord vinden we de natte cel. Toilet, wastafel, natte kasten en zelfs ruimte voor een douche. Aan bakboord de 2-persoons achterhut met royale hoeveelheid bergruimte.


Bovendeks zien we een uitgekiende deklayout waardoor het werk aan dek eenvoudig en veilig wordt. Dit komt onder andere doordat niet met overlappende genua’s wordt gezeild maar met een high aspect fok. Deze is uiteraard voorzien van een rolreefinrichting. Reven gebeurt vanuit de veilige kuip. Het is uiteraard mogelijk om de 1100 te voorzien van een vaste buiskap om ook een slecht klimaat te weerstaan. Als motor is een inboard diesel geplaatst van 35 PK. Hierop kan uiteraard een boiler aangesloten worden.

Copyright Kolibri Jachtbouw © 2015 All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *