Search

Met een Kolibri over Atlantische Oceaan?

Een leuk bericht van ons (oud?) lid John Bosboom. Via een maatje van hem kreeg hij een VKZ boekje uit circa 1990 over Kolibri’s in het buitenland. Verhalen over reizen naar/in Engeland, Denemarken, Zweden. Maar ook gingen sommige Kolibri’s naar Spanje, Joegoslavië, Hongarije (Balatonmeer) en Griekenland.

Voor John zat de verrassing in de verhalen over Kolibri’s aan de overkant van de Atlantische Oceaan. De Kolibri 560 op Curaçao bleek John zijn eigen oude boot te zijn. Hij had zijn boot in 1975 tweedehands gekocht en zes later verkocht aan “iemand” die het schip in een container naar de Antillen wilde verschepen.

De nieuwe eigenaar heeft meerdere jaren rond Curacao gevaren in de NO Passaatwinden en in wedstrijden goede klasseringen behaald.

In het boekje staat verder dat – tot dan toe – er maar één Kolibri is die de Atlantische Oceaan heeft getrotseerd. Dat is de Patache, een Kolibri 900 met schipper Henk van de Weg. Hij deed in 1988 mee aan de C-star, een single-handed race van Engeland naar Amerika. Hij volbracht de tocht in 30 dagen en 11 uur.