Search

Ontmoetingsdag in Bruinisse

Op 23 maart 2024 stonden de Zuid-Hollandse en Zeeuwse stromen centraal op de VKZ ontmoetingsdag in Bruinisse. In het vierkant Hellevoetsluis-Strijensas-Breskens-Antwerpen zijn alle wateren en havens besproken. Er was echt GEEN haven waar niemand van de groep van 8 deelnemers nog niet ooit geweest was en veel ervaringen, positieve en negatieve, werden over en weer uitgewisseld.”

Na de presentatie werd aandacht besteed aan tochtplanning (een dag voor je vertrek) en wel in het bijzonder aan het op papier zetten van een stroomtabel die antwoord geeft op de vraag: “Wanneer en in welke richting stroomt het water op de Oosterschelde?”

Paul Stroosnijder gebruikt een methode die hij vroeger op de Zeevaartschool geleerd heeft en het is een echte simpele old-school methode die ook werkt als je moe bent en niet meer zo helder. Dit werd alom gewaardeerd en Paul deelde aan iedereen de invul A4´tjes voor de stroomtabel uit.

Hierna was er nog tijd om wat meegebrachte (nood)hulpmiddelen te demonstreren zoals: handpeilkompas, Rescue Laser Flare, handbarometer, handmarifoon, Odeo Flare (vervangt vuurpijlen, rookpotten en handstakellichten) en het Backtow reddingsvest met MOB (Man Over Board) met AIS en DSC.

Na afloop vonden alle deelnemers het een geslaagde en leerzame dag. Paul bedankt voor het goede gastheerschap, Piet voor de presentaties en Connie voor de soep.